Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2017

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2017

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards 2017

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας, παγκοσμίως, γιορτάζει τη 10η επέτειό του

Νέες ενότητες στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην Κατηγορία Νέων

Ξεκίνησε η αναζήτηση του καλύτερου φωτογράφου της Ελλάδας

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προκαλούμε τους φωτογράφους να ξεπερνούν τα δημιουργικά τους όρια, μέσα στα χρόνια που έρχονται» Scott Gray,Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας

1η Ιουνίου 2016: Σήμερα ανοίγουν οι συμμετοχές για τα βραβεία Sony World Photography Awards, το μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας, παγκοσμίως. Δημιουργημένα το 2017 από το Διεθνή Οργανισμό Φωτογραφίας, τα βραβεία γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους.

Εκτός από τους διαγωνισμούς που εστιάζουν στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην Κατηγορία Νέων και Μαθητών, η αναζήτηση έχει να κάνει ακόμα με το να βρεθεί ο καλύτερος φωτογράφος της Ελλάδας για το Εθνικό Βραβείο Ελλάδας.

Τα Sony World Photography Awards αναγνωρίζουν, ετησίως, την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου. Η συμμετοχή στα βραβεία είναι ανοικτή σε όλους τους φωτογράφους, καθώς αποτελούν μια επίσημη φωνή στη βιομηχανία της φωτογραφίας, η οποία έχει τη δύναμη να διαμορφώνει την καριέρα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων της. Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει τόσο τα αναδυόμενα ταλέντα, όσο και τους καθιερωμένους καλλιτέχνες και παρουσιάζει την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου για τους 12 τελευταίους μήνες, σε ένα διεθνές κοινό.

«Είναι τιμή μου να είμαι ο νικητής της κατηγορίας μου, καθώς αυτό το βραβείο μου δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσω το έργο μου.» Άγγελος Τζωρτζίνης, Έλληνας νικητής στην υποκατηγορία «Επικαιρότητα» της Επαγγελματικής Κατηγορίας των Sony World Photography Awards 2016

«Η νίκη στην κατηγορία Πορτρέτου μού άλλαξε τη ζωή! Επαγγελματικά, το βραβείο με βοήθησε στην άμεση εκκίνηση της καριέρας μου» Sophie Gamand, Νικήτρια Κατηγορίας Επαγγελματικού Πορτρέτου 2015

«Η νίκη έφερε μεγαλύτερη προσοχή στη δουλειά μου και ξεκίνησα λαμβάνοντας περισσότερες προτάσεις συνεργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης» Kylli Sparre,Νικήτρια Κατηγορίας Ανοιχτού Διαγωνισμού 2014

«Το βραβείο άλλαξε τη ζωή μου και εκτός από τη σπουδαία αναγνώριση που κέρδισα, μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω στερεές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες, που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσα να αποκτήσω», Andrea Roseate, 3η θέση, Υποψήφια στην Επαγγελματική Κατηγορία και νικήτρια των Εθνικών Βραβείων Ιταλίας 2015

Οι φωτογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τη δουλειά τους δωρεάν σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις διαγωνισμούς: στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην Κατηγορία Νέων και στο Student Focus, στο www.worldphoto.org. Η πρόσφατα ανανεωμένη ιστοσελίδα παρέχει μια καλύτερη οπτική πλατφόρμα για τα βραβεία των φωτογράφων και κάνει τη δήλωση συμμετοχής πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.

Οι συμμετοχές στα Εθνικά Βραβεία Ελλάδος θα γίνονται δεκτές για οποιονδήποτε έχει Ελληνική εθνικότητα και δηλώνει συμμετοχή σε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Στα βραβεία του 2017 προστίθενται ακόμα νέες κατηγορίες, ενθαρρύνοντας τους φωτογράφους να επεκτείνουν τα δημιουργικά τους όρια. Παρακαλώ δείτε τις σημειώσεις για τους συντάκτες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού και τις κατηγορίες ή πατήστε εδώ.

Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια ευρεία σειρά παροχών για τους νικητές φωτογράφους, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony
  • $25,000 (USD) για το νικητή του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς
  • $5,000 (USD) για το νικητή του Ανοικτού Διαγωνισμού
  • Κορυφαίο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης Sonyγια τους νικητές των Εθνικών Βραβείων
  • Ένταξη στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο
  • Ένταξη στο ετήσιο βιβλίο νικητών των Sony World Photography Awards
  • Παγκόσμια έκθεση στα μέσα ενημέρωσης και αυξημένη αναγνώριση

Ο Scott Gray, CEO του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, σχολιάζει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πλησιάζουμε στη 10η επέτειό μας. Από την έναρξη τους το 2007, τα Sony WorldPhotography Awards επεκτείνονται συνεχώς σε μέγεθος και δημιουργικότητα. Μέσα στα χρόνια, τα βραβεία έχουν ανακαλύψει και γιορτάσει μια τεράστια ποικιλία φωτογραφιών. Νιώθω τιμή που αναδυόμενοι φωτογράφοι από όλον τον κόσμο έχουν μπορέσει να χρησιμοποιήσουν τα βραβεία για να ξεκινήσουν τις καριέρες τους, και καταξιωμένοι φωτογράφοι έχουν μπορέσει να μας χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν το δίκτυό τους. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προκαλούμε τους φωτογράφους να ξεπερνούν τα δημιουργικά τους όρια, μέσα στα επόμενα χρόνια.»

Το 2016, τα Sony World Photography Awards προσέλκυσαν τον αριθμό-ρεκόρ των 230.103 συμμετοχών από 186 χώρες. Το 2016 ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της χρονιάς απονεμήθηκε στον Ιρανό φωτορεπόρτερ Asghar Khamseh για το έργο του «Fire of Hatred».Το Εθνικό Βραβείο Ελλάδος απονεμήθηκε στον Άγγελο Τζωρτζίνη.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awardsθα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου, οι νικητές των Ανοικτών και Εθνικών Βραβείων θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαρτίου και συνολικά οι νικητές στις 20 Απριλίου του 2017, με μια έκθεση στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα έχει διάρκεια από τις 21 Απριλίου ως τις 7 Μαΐου 2017.

Οι φωτογραφίες των νικητών καθώς και των φιναλίστ των Βραβείων 2016 είναι διαθέσιμες για λήψη στην ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

την κα Αλεξάνδρα Καρδάμη, OneWhole Managing Reputation, τηλ.: 210-6095 044,

email: akardami@onewhole.gr

Σημείωμα προς τους συντάκτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017: Δείτε την πλήρη περιγραφή εδώ:

Κατηγορίες επαγγελματιών – Για επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι κρίνονται για μια σειρά από έργα τους

○Τέχνη: Αρχιτεκτονική, Εννοιολογική Σύλληψη, Τοπίο, Πορτρέτο, Νεκρή φύση

○Ντοκιμαντέρ:Επικαιρότητα, Σύγχρονα θέματα, Καθημερινή ζωή, Σπορ

Ανοικτός Διαγωνισμός – είναι ανοιχτός σε όλους τους φωτογράφους, οι οποίοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία

○Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, Τέχνες & Πολιτισμός, Βελτιωμένη, Κίνηση, Φύση, Άγρια ζωή, Πορτραίτο, Νεκρή Φύση, Στο δρόμο, Ταξίδια

Κατηγορία Νέων – για φωτογράφους ηλικίας μεταξύ 12 και 19 ετών. Οι φωτογράφοι κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία με θέμα «Ομορφιά»

Διαγωνισμός Student Focus – για νέα φωτογραφικά ταλέντα που σπουδάζουν φωτογραφία και κρίνονται για μία και μόνο φωτογραφία με θέμα «Αναμνήσεις»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

●5 Δεκεμβρίου 2016 – Λήγει ο διαγωνισμός Student Focus.

●5 Ιανουαρίου 2017 – Λήγει ο Ανοικτός διαγωνισμός και ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Νέων

●12 Ιανουαρίου 2017 – Λήγει ο διαγωνισμός για την Κατηγορία Επαγγελματιών.

●28 Φεβρουαρίου 2017 – Ανακοινώνεται η λίστα των φιναλίστ για την Κατηγορία Επαγγελματιών, τον Ανοικτό Διαγωνισμό, και την Κατηγορία Νέων και Μαθητών

●28 Μαρτίου 2017 – Θα αποκαλυφθεί η λίστα των νικητών για τον Ανοικτό Διαγωνισμό, την Κατηγορία Νέων και τον Εθνικό Διαγωνισμό

●20 Απριλίου 2017 – Θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής στο Λονδίνο, ο νικητής του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς, καθώς και οι Φωτογράφοι της Χρονιάς στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στις Κατηγορίες Νέων και Student Focus.

●21 Απριλίου – 7 Μαΐου – Έκθεση των Sony World Photography Awards, στο Somerset House, στο Λονδίνο.

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες δράσεις φωτογραφίας. Είμαστε μια πλατφόρμα στην οποία ανεξάρτητοι φωτογράφοι απολαμβάνουν παγκόσμια έκθεση και σχηματίζουν δεσμούς στον φωτογραφικό κλάδο. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της συζήτησης σχετικά με τη φωτογραφία, ώστε να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα και την εκτίμηση της τέχνης της φωτογραφίας και να γιορτάσουμε την τέχνη του φωτογράφου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας φιλοξενεί ένα φάσμα εκδηλώσεων καθ’όλη τη διάρκειατου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Sony World Photography Awards, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας παγκοσμίως και των PHOTO FAIRS, διεθνών εκθέσεων τέχνης, αφιερωμένων στη φωτογραφία, με διοργανώσεις στη Σανγκάη και το Σαν Φρανσίσκο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.worldphoto.org

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών.Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://presscentre.sony.gr

αλλά και στο Global Web Site της Sony: http://www.sony.net/